Product

Op dit bedrijf worden tomaten geteeld van diverse rassen. De planten zijn geënt op een onderstam. We hebben roma tomaten die  los worden geplukt, daarnaast telen we ook  tomaten die als tros worden geoogst. De losse tomaten gaan via een waterkanaal in de kas naar de loods. De roma tomaten worden met een sorteermachine op 3 kleuren en 5 verschillende maten gesorteerd. Gedeeltelijk gaan ze in dozen van 6 kg. Het andere deel wordt verpakt per 500 of 1000 gram. Hierna worden ze gelijk gekoeld en snel verladen. Regelmatig worden tomaten die ’s ochtends geplukt worden nog dezelfde dag afgeleverd in de distributiecentra van de supermarkten.

Normen

De tomaten worden geteeld volgens de Global GAP-normen. Dit zijn strenge normen voor o.a. arbeid, hygiëne en gewasbescherming die zijn opgesteld door een groep vooraanstaande Europese grootwinkelbedrijven zoals, Albert Heyn, Tesco, Sainsbury’s e.d. Dit wordt gecontroleerd door SGS een onafhankelijk controle instituut. Sinds 2017  werken we ook volgens de normen van PlanetProof (voorheen Milieukeur), waarbij extra normen moeten worden gehaald met betrekking tot energie, gewasbescherming en lichtuitstoot. In 2018 zijn we in de verpakkingsafdeling  gaan werken volgens de BRC norm.

Biologisch

De tomaten worden geteeld onder de nieuwste technieken. De gewasbescherming wordt maximaal biologisch gedaan.Voor de bestrijding van insecten wordt gebruik gemaakt van biologische bestrijding. Hierbij worden bijvoorbeeld sluipwespen en roofwantsen ingezet om witte vlieg (een soort bladluis) onder controle te houden. De bloemen worden bevrucht door hommels.

Scroll naar boven